AD TECHNOLOGIE BV
YOUR PARTNER IN SEPARATION TECHNIQUES
FLOCCULANTEN
Flocculanten

Flocculatie wordt ondermeer toegepast bij de zuivering van oa. rioolwater, industrieel afvalwater en bereiding van drinkwater. Tevens worden flocculatie-middelen ingezet bij mest en digestaat verwerking.

Het doel van flocculatie is het versnellen tot grotere vlokken na destabilisatie van zwevende delen. Hierna kunnen de vlokken worden gescheidenen en het vrije water of filtraat al dan niet verder behandeld.

Poly Electrolieten
Het aanbod Poly Electrolieten, ofwel flocculanten, loopt in de honderden.

 

 

 

 

Selectie
Om uiteindelijk tot de juiste flocculant te komen voor de betreffende toepassing moet selectief worden getest op werking en doelstelling. Hierbij wordt geselecteerd o.a. op stevigheid van de vlok, helderheid van het filtraat en mechanische sterkte.

Van engineering tot in bedrijf name

Bezoek de download pagina voor meer informatie
Testen
Wanneer een samenstelling is bepaald worden aanvullende testen uitgevoerd. Hierbij wordt speciaal rekening gehouden met de werkelijke bedrijfsomstandigheden waar het flocculant voor bedoeld is.In sommige gevallen is het nodig een voorbewerking plaats te laten vinden met zogenaamde coagulanten.

 

 

Persen
Wanneer verder ontwateren wenselijk is kunnen de natte vlokken samen worden geperst tot een koek.Dit kan zowel continu, bv mbv een zeefbandpers of discontinu met een kamerfilterpers.
(Zie onder sectie “Zeefbanden” hoe de koek van een zeefbandpers er uit ziet)
Hier wordt in het lab met een testdoek de koekvorming en ontwatering gestest. Een zuiver filtraat is tevens een indicatie.
 

Siemens Flocculanten aanmaak unit
De meeste flocculanten zijn leverbaar zowel in poedervorm als vloeistof-emulsie.
Dit ” Dual” type is geschikt voor beide typen flocculant en werkt volledig automatisch.