AD TECHNOLOGIE BV
YOUR PARTNER IN SEPARATION TECHNIQUES
2e Hands
Aquamator
De Aquamator type HBK is een doeltreffende machine voor het scheiden en uitwassen van specifieke verontreinigingen en ongewenste delen uit minerale granulaten zoals grind, zand, gebroken puin, split enz..
De aquamator wordt geleverd in werkzame breedten vanaf 1200 mm tot 2400 mm met een capaciteit van 30 tot 180 ton/uur. Geinstalleerd vermogen varieert van 3,0 tot 7,5 kW.
Type HBS vind toepassing in de zandwinning als claseertoestel en tegelijk scheiding van (oer) hout en kooldeeltjes.
Werking van een Aquamator
Het wassen en tegelijk scheiden van specifieke delen gebeurt op een flexibele eindloze band met kraag. De bovenloop van de band ligt trogvormig op een z.g.n. kloprol. Deze rol zorgt voor een (instelbare) klop tegen de onderkant van de eindloze band. Het lichte materiaal springt daardoor omhoog en het zwaardere materiaal blijft op de band liggen. De lichtere materialen worden trapsgewijs uit het bed verwijderd d.m.v. krachtige waterstralen. Het zwaardere materiaal wordt stevig gescrubbed en met behulp van een instelbare hellingshoek afgevoerdt en tegelijk ontwaterd. De Aquamator kan heel nauwkeurig ingesteld worden op scheiding.
Inzetbaarheid
Het toepassingsgebied van een Aquamator is heel breed. Zeer goede resultaten worden behaald bij het wassen van meng-granulaten en betonpuin om deze te ontdoen van organisch materiaal en plastic delen. Ook is de aquamator in staat om kalk en gipsdelen uit een granulaat-stroom te verwijderen. Het gebruikte waswater wordt, na afzeving of cyclonage, opnieuw gebruikt.
Nadat eenmaal de machine voor het produkt en de verontreinigingsgraad is afgesteld en ingeregeld, behoeft het nauwelijks verdere aandacht van de operator. De standaard machine is handmatig instelbaar maar kan optioneel geleverd worden met automatische instellingen met geheugen zodat, bij wisselende materialen of eisen, de computer automatisch de juiste instellingen kiest.

[URIS id=3130]